Duyurular

 

AŞÇILIK-KAYIT KABUL ŞARTLARI

20.10.2014

Kabul ve Kayıt Şartları  

1 - Lise ve dengi okul diploması, 2 - Lisans Yerleştirme Sınavından yeterli puan

Kazanılan Derece  

2 yıllık eğitim sonunda mezun olan öğrencilerimiz Programda mevcut olan 106 kredilik ( 108 AKTS karşılığı ) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde edenlere “ Meslek Elemanı “ alanında Ön Lisans diploması verilir.

Lisans Programlarına Geçiş  

Ön Lisans programından başarıyla mezun olan öğrenciler, yapılan Dikey geçiş sınavlarıyla Lisans programına başvurabilirler.

İletişim Bilgileri  

Adresi  : Adıyaman Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı, 02040, Adıyaman

Telefonu      : +90 416 223 21 28/ 1208

Faks           : +90 416 223 21 29

E-Posta      : ndokur@adiyaman.edu.tr

Web Adresi : http://www.adiyaman.edu.tr/akabirim/myo/

Bölüm Olanakları : 

Program eğitim ve uygulama çalışmalarını Imperialis Uygulama Salonu, Aşçılık atölyesi, Otomasyon dersleri için bilgisayar laboratuarı mevcuttur.

Amaçlar:

5 yıldızlı otelleri aratmayan mutfağı ve deneyimli eğitim öğretim kadrosu sayesinde yurt içi ve yurt dışı otel ve restoranlarda aranan aşçılar yetiştirmek. Öğrencilerin iletişimi güçlü, HACCP ve hijyen konusuna dikkat eden şefler olmalarını sağlamak. Türk ve Dünya mutfağının inceliklerini bilen, hem damağa hem göze hitap edebilen yemekler hazırlayıp sunabilen kalifiye aşçılar yaratmak.

Programın Öğrenme Çıktıları:

Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler:

ÖÇ-1:

Mutfak terminolojisine hakim olmak.

ÖÇ-2:

Kesim tekniklerine hakim olmak.

ÖÇ-3:

Sosları hazırlayabilmek ve bunları kullanarak yeni lezzetler oluşturabilmek

ÖÇ-4:

Türk mutfağının inceliklerine hakim olmak ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilmek,

ÖÇ-5:

Değişik ülke mutfaklarının yemeklerini pişirebilmek

ÖÇ-6:

İyi iletişim kurabilmek

ÖÇ-7:

Yöresel mutfaklara hakim olmak

Görüntülenme Sayısı: 1678